Hírek

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere 2023. április 4-én Bukarestben tett látogatást.

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere 2023. április 4-én látogatást tett Bukarestben, ahol megbeszélést folytatott Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettessel, RMDSZ-elnökkel, Sorin Mihai Grindeanu miniszterelnök-helyettessel, szállításügyi és infrastrukturális miniszterrel és Virgil-Daniel Popescu energiaügyi miniszterrel.

Tovább

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2022. november 29-30-án Bukarestben részt vett a NATO külügyminiszteri ülésén

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2022. november 29-30-án Bukarestben részt vett a NATO külügyminiszteri ülésén. A NATO-tanácskozás napirendjén az ukrajnai háború globális hatásai, a gazdasági recesszió, a terrorfenyegetettség erősödése és az energiaellátási válság kérdései is szerepeltek. A tanácskozás kapcsán a magyar külügyminiszter kijelentette:
Tovább

Novák Katalin köztársasági elnök hivatalos látogatása Bukarestben

Novák Katalin köztársasági elnök 2022. szeptember 7-én Klaus Iohannis román államelnök meghívására egynapos hivatalos látogatást tett Bukarestben. A román elnök az idén június 10-én Bukarestben megrendezett B9 elnöki csúcstalálkozót követően hívta meg hivatalos látogatásra magyar partnerét, ezt megelőzően elnöki látogatásra Bukarestben 2010-ben került sor, román államelnök 2009-ben járt utoljára Budapesten.

Tovább

Orbán Viktor előadása a XXXI. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban 2022. július 23. Tusnádfürdő (Băile Tuşnad)

Jó napot kívánok, tisztelt Hölgyeim és Uraim! Örülök, hogy látom Önöket. Németh Zsolt azzal kért fel engem, azzal a figyelmeztetéssel hozott ide ma délelőtt, hogy pontosan fele olyan hosszan beszéljek, mint szerettem volna. A „fele” jó szó a magyarban. Egyszer a pápát is megkérdezték, hogy mennyien dolgoznak a Vatikánban, mire ő azt mondta, hogy a „fele.” Nos, igyekszem összefogottan előadni a mondandómat. Nem lesz könnyű végighallgatni, mert sok mondandóm van, és úgy látom, hogy meleg lesz. De hát egészséges bárány bírja a bundáját, és végül is legutóbb 2019-ben találkoztunk, annak most már három éve. Jó, hogy újra együtt lehetünk, szabadon, barátokkal, kiülhetünk a teraszra, és megihatjuk a fröccsünket. Jó okunk van, hogy Fidesz-fröccsöt igyunk, az kétharmad-egyharmad, és ebből is látszik, hogy van, ami örök.
Tovább

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2022. július 12-én Bukarestbe látogatott, ahol megbeszéléseket folytatott partnereivel aktuális nemzetközi, kétoldalú és nemzetpolitikai kérdésekről.

2022. július 12-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kétoldalú megbeszéléseket folytatott Bukarestben román partnerével, Bogdan Aurescu külügyminiszterrel, Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettessel, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökével, illetve Virgil-Daniel Popescu energiaügyi, Constantin-Daniel Cadariu vállalkozásügyi és turisztikai miniszterrel, a magyar-román Gazdasági Vegyesbizottság társelnökével, valamint Novák Károly Eduárd sport- és Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszterrel.

Tovább