Hírek

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke 2024. június 3-án Nagyszalontára látogatott, ahol lakossági fórumon tartott beszédet a június 9-i választások jelentőségéről

2024. június 3-án Orbán Viktor miniszterelnök Nagyszalontán egy lakossági fórumon elmondta: mi magyarok, éljünk a határ bármelyik oldalán, szavazzunk a békepárti erőkre, mert június 9-én még megállíthatjuk a háborús menetet; hangsúlyozta továbbá, hogy azért jött át Nagyszalontára, hogy erősítsük egymást, mert az RMDSZ-nek ott kell lennie az Európai Parlamentben,
Tovább

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere 2024. május 27-én Marosvásárhelyen tett látogatást

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere 2024. május 27-én Marosvásárhelyen tett látogatást, ahol arra kérte a romániai magyarokat, hogy vegyenek részt a választásokon június 9-én, és szavazzanak az RMDSZ jelöltjeire.
Tovább

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet – a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára – Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.

A Programba jelentkező és felvételt nyerő hallgatók az első félévében (szeptember–január) elméleti és gyakorlati kurzusokból álló képzést végeznek el, míg a második félév során (február–június) a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, illetve magyar külképviseleteken teljesítenek szakmai gyakorlatot. A KKM a Programot sikeresen elvégző résztvevők számára – a rendelkezésre álló státuszok fényében – álláslehetőséget kínál a minisztérium állományában. A Diplomataképző Program időtartama: 2024. szeptember 1. – 2025. augusztus 31.
Tovább

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke 2024. április 3-án részt vett Bukarestben az „EU Stratégiai Menetrend 2024–2029” előkészítő tanácskozásán az Európai Tanács elnöke, a román államelnök, valamint a belga és a horvát kormányfő társaságában

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke 2024. április 3-án Bukarestben megbeszélést folytatott Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökével, majd Marcel Ciolacu román miniszterelnökkel, illetve az „EU Stratégiai Menetrend 2024–2029” előkészítő tanácskozása keretében Klaus Iohannis-szal, Románia államelnökével, Alexander De Croo belga és Andrej Plenkovic horvát kormányfővel, valamint Charles Michel-lel, az Európai Tanács elnökével.
Tovább

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere 2024. március 15-én Sepsiszentgyörgyön és Nagyváradon vett részt az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról megemlékező rendezvényeken.

Ünnepi üzenetében a miniszter hangsúlyozta: „az 1848-as forradalom összefogásra szólít és azt is üzeni: minden magyar emberre számítunk nemzetünk sorsának jobbra fordításában és együtt valljuk, hogy minden magyar ember felelős minden magyar emberért. A márciusi ifjak azért küzdöttek, ami mindenki számára érthető volt: a szabadságért, a békéért, az egyetértésért. Arra vágytak, amire ma is: legyen béke, szabadság, egyenlőség”.
Tovább