Hírek

Szijjártó Péter Magyarország külgazdasági és külügyminisztere romániai látogatása

Szijjártó Péter Magyarország külgazdasági és külügyminisztere 2020. május 26-án Bukarestbe, Kolozsvárra és Gyulafehérvárra látogatott, ahol megbeszéléseket folytatott Bogdan Aurescu külügyminiszterrel, Kelemen Hunorra az RMDSZ szövetségi elnökével, valamint Kovács Gergely érsekkel.

be500dc87f5aa84677a243d00621d9e1dfc60a79
Tovább

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár és Koltay András rektor a járványhelyzetre tekintettel videókonferencia keretében írta alá az MDA 2020 szeptemberében induló Diplomataképző Programját érintő megállapodást a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között.
Tovább

A Külgazdasági és Külügyminisztérium bejelentése

Ismeretlen elkövetők a COVID19 vírus által generált helyzetet kihasználva próbálnak csalást elkövetni.
Tovább

Szijjártó Péter üzenete

Szijjártó Péter, Magyarország külügyminisztere az alábbi üzenettel fordult a külföldön tartózkodó honfitársainkhoz: „Tisztelettel arra kérek minden külföldön tartózkodó és onnan hazatérni szándékozó honfitársunkat, hogy haladéktalanul intézkedjenek a hazautazásukról, mert a nemzetközi légi forgalom egyre szigorúbb korlátozásai rövid időn belül teljesen ellehetetlenítik azt.” Magyarország romániai diplomáciai misszióinak konzuli szolgálata továbbra is minden lehetséges módon segíti a külföldön bajba jutott magyar állampolgárokat.
Tovább