2017. március 7-én romániai ital kis- és nagykereskedőknek, étterem tulajdonosoknak, kereskedelmi kamarai vezetőknek mutatkoztak be Bukarestben a magyarországi Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének (KSE) tagjai.

Az esemény célja az volt, hogy a több mint 10 megjelent sörfőzde képviselői közvetlenül is találkozhassanak a termékeik iránt érdeklődő potenciális romániai italforgalmazókkal, valamint, hogy tapasztalatot gyűjtsenek a külpiacra lépés folyamatával kapcsolatban. Kiemelendő, hogy a kezdeményezésünkre létrejött romániai rendezvény volt a KSE egységes külpiaci fellépésének első állomása. A rendezvényre több mint 90 résztvevő regisztrált és 12 hazai sörfőzde volt jelen.

Az eseményt Zákonyi Botond nagykövet és Gyenge Zsolt KSE elnök nyitotta meg, majd ezután a KSE meghívására Vásárhelyi István sörgasztronómus, sörblogger tartott „Sörforradalom” címmel előadást, ahol „bemelegítőként” 6 fajta sört kóstolhattak meg a résztvevők.

Ezután a román Nemzeti Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság tanácsadói, valamint az NB&Partner Advisors SRL vezetője tartott egy-egy előadást, amely során a sörfőzők gyakorlati információkat kaptak arról, hogy milyen élelmiszerbiztonsági és adóügyi előírásoknak kell eleget tenniük ahhoz, hogy jogszerűen tudják forgalmazni komlóitalaikat RO-ban.

A rendezvény utolsó mozzanata a három sörfajtát bemutató gasztro előadás volt, ahol sörkorcsolyákat is felszolgáltunk. Ezzel vette kezdetét a személyes networking és a bátrabbak részére a több mint 70 féle sör megkóstolása, amelyek között megtalálható volt az idei dublini Craft Beer Cup 2017 sörverseny magyar nagydíjasa (megj.: Horizont Sörfőzde – Saison Witbier) is.